久保田瞳
久保田瞳

東京で出会える埼玉物産品ご紹介~Saitama-Antenna Shop in Nihonbashi~

こんにちは!久保田瞳です。
Hello! I am Hitomi Kubota.
年内最後の投稿では、東京にお住まいの方、お勤めの方が埼玉の物産を買える場所についてご紹介します。

This is the last post of 2017. I will introduce the place where you can buy the food products of Saitama prefecture in Tokyo.

 

 
 

埼玉物産品を求めて行ったのは、日本橋駅から徒歩2分の距離にある、ナチュラルローソン内埼玉アンテナショップ
This Saitama- Antena shop is 2 minutes away from Nihombashi station. And this Saitama-Antenna Shop is in the NATURAL LAWSON store.
(Map)https://www.e-map.ne.jp/p/lawson/dtl/147140/?&his=cb%2Csw

 


店内には思ったよりもたくさんの品が並べられていました。
中でも私が気になった、「納豆おかき」、「十万石まんじゅう」、「ちちぶまゆ」、「五家寶(ごかぼう)」を買ってみました。

There are many more things than I expected. I purchased the ones that I thought were interesting. “Natto-Okaki”, ”Jumangoku-Manju”, ”Chichibu- mayu”, and “Gokabo”.

 

 

まずは越谷市で作られた「納豆おかき」!私の大好物である納豆とチーズがトッピングされていて、本格的な納豆の香りとチーズのまろやかな味わいが楽しめました。

(HP)http://www.kintokibeika.co.jp/

First is “Natto-Okaki” which is made in Koshigaya city! Natto are the fermented Soybean and Okaki are the crispy rice cakes.  I love Natto and cheese, and this product has both of them on Okaki. I could enjoy authentic natto smell and mild cheese taste.

 

 

「ちちぶまゆ」 は、とても柔らかなマシュマロで、中に秩父産の甘いカエデ糖(国産メープルシロップ)が入っています。マシュマロの口どけの良さとカエデ糖の香ばしさが印象的でした。
(HP)http://www5b.biglobe.ne.jp/~okasiya/

“Chichibu-Mayu“ is a very soft marshmallow, having maple syrup made from Chichibu. The melt in mouth texture of marshmallow and the fragrant flavor of the maple syrup are excellent.

 
 

「十万石まんじゅう」は、薄皮に程よい甘さの餡がぎっしり詰まっていました。十万石まんじゅうは行田市が生産地。行田市といえば、最近テレビドラマでやっていた陸王の舞台です。
(HP)http://jumangoku.co.jp/

“Jumangoku-Manju” are the Japanese steamed cake with sweet red bean filling. The skin of manju is thin and red bean filling that has moderate sweetness. This manju is from Gyoda city. Gyoda city became a model of the TV drama ”Rikuo”.

 
 

最後に熊谷銘菓の「五家寶(ごかぼう)」
噛み応えのあるお餅の棒にきな粉がたっぷりと振り掛けられ、ほんのり甘く素材の味が楽しめました。江戸時代から受け継がれている伝統の製法で作られているそうです。

(HP)http://www.momijiyahonten.com/

The last one is ”Gokabo”, which is famous in Kumagaya city.
It is a chewy rice cake with much of its roasted soybean flour and refined sweetness. The method of making it is handed down from the Edo period: 1772~80 !

 
 
 

いずれも埼玉県の素材と伝統を活かしたお菓子でした。
日本橋駅の近くを通ったら是非立ち寄ってみてください。

All of them are making use of the resources and tradition of the Saitama prefecture.

Check this Antenna Shop when you are near the store.

 

また、埼玉アンテナショップはナチュラルローソン新宿駅西店にもあるそうです。
Saitama-Antenna Shop is also located at NATURAL LAWSON in Shinjuku-Nishi.

 
 

お読み頂きありがとうございました!来年もどうぞよろしくお願い致します。
Thank you very much for 2017. May 2018 bring you happiness!

 
 

2018ミスユニバース埼玉大会ファイナリスト
久保田瞳
2018 Miss Universe Saitama finalist
Hitomi kubota

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